Welkom bij Fantastischetassen!

Fantastischetassen Tassen veilig bestellen


Een Fair Trade keuze: MyoMy MY PAPER BAG tassen?


Hoe duurzaam is het
productieproces van MYOMY?

Hoe duurzaam is het productieproces van MYOMY?

De tassen van My Paper Bag worden Fairtrade geproduceerd en de productie vindt plaats waterbesparend en energie bewust.

Naast de aandacht voor milieu, is het productieproces ook een puur economische overweging. Het leer is gelooid op een duurzame manier, dit betekent dat schadelijke chemische stoffen en zware metalen worden vervangen door milieuvriendelijke chemicaliën.

Het leer wordt regelmatig getest door SGS op schadelijke chemicaliën. Hierdoor wordt het gebruik van water en energie verlaagd. De zon wordt gebruikt om het leer te laten drogen. De huid die wordt gebruikt is van de dieren die naar het slachthuis zijn gebracht. My Paper Bag maakt dus geen gebruik van dieren die alleen zijn gefokt voor  hun vlees of huid.

 

Waar komen My Paper Bag tassen vandaan?

De My Paper Bag tassen worden met de hand gemaakt in India.  Er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van gecertificeerde FT fabriek(en) van Tarun Paul. De arbeiders zijn opgeleide vakmensen en zijn afkomstig uit de armste lagen van de bevolking. Doormiddel van de fairtrade en eerlijke arbeidsvoorwaarden kunnen de arbeiders een redelijk bestaan opbouwen. Dit is een unieke situatie, arbeiders uit de laagste lagen van de India verdienen vaak erg weinig en hebben geen mogelijkheid om dit verbeteren.

 

 

Wat is de Fair Trade/duurzaamheid van MY PAPER BAG Tassen?

Binnen de werkplaatsen van My Paper Bag waar de verschillende tassen worden gemaakt, worden de 10 principes van de World Fair Trade Organisation (WFTO) strikt nageleefd en gerespecteerd:

 

- Het creëren van kansen voor economisch achtergestelde producenten

- Transparantie en verantwoording

- Eerlijke handelspraktijken

- De betaling van een eerlijke prijs

- Geen kinderarbeid en dwangarbeid

- Inzet voor non-discriminatie, Gender Equity en Women's Economic Empowerment en de vrijheid van vereniging

- Te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden

 -Het verstrekken van Capacity Building

 -Het bevorderen van eerlijke handel

- Respect voor het milieu

 

 

Wat doet My Paper Bag tegen kinderarbeid bij de productie van de MYOMY items?

De Fairtrade certificering garandeert dat er geen kinderarbeid plaats vindt bij de productie van de My Paper Bag tassen. Dit wordt jaarlijks nauw gecontroleerd. Ook maakt  MYOMY reisbezoek naar  de fabrikanten (2-4 keer per jaar). Ook wordt er nauw samengewerkt met Fair Trade organisaties in de nabijgelegen omgevingen.

Deze organisaties streven ernaar om meer werk te verzorgen op het platteland. En wordt er getracht meer gelijkheid tussen man en vrouw te verkrijgen. Ook Arbeiders krijgen informatie over de rechten die ze hebben. Daarnaast is er de zorg van de hele familie naar de werkgever gegaan. Hierdoor is onderwijs en gezondheidszorg beter geregeld.


Werken er ook vrouwen in de werkplaatsen?

Ja, er zijn zowel mannen als vrouwen in dienst. Binnen de fabriek bestaan gelijke rechten voor mannen en vrouwen.


Wat zijn de werkomstandigheden van de werkgevers?

De werkgevers krijgen een eerlijk loon en goede omstandigheden, zoals vermeld in de wereldwijde standaard van de WFTO (World Fair Trade Organization). Deze normen worden regelmatig gecontroleerd.
Linkpartner:
Blogger Webservice
damestassen links Expertpagina.nl
http://www.startus.nl/
Boekenbon Gebruiken


    Beoordelingen van onze klanten:    Like Fantastischetassen!